ua en ru

У Парижі заарештували двох чоловік за підозрою в підготовці теракту

У Парижі заарештували двох чоловік за підозрою в підготовці теракту Фото: заарештовано двох осіб за підозрою у підготовці теракту

Вони підтримували зв'язок з французькими радикалами

Влада Франції в п'ятницю почала розслідування відносно двох осіб, підозрюваних у підготовці теракту і зв'язках з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Про це повідомляє Reuters.

Як наголошується, 21-річний молодий чоловік та його 17-річна вагітна дівчина були заарештовані французькими правоохоронними органами в місті Нуазі-ле-Сек (східне передмістя Парижа) у вівторок.

Повідомляється, що вони підтримували за допомогою месенджера Telegram зв'язок з французьким радикальним ісламістом Рашидом Касимом, вже причетним до низки спроб проведення терактів у Франції. Зокрема, в контакті з ним знаходилися три жінки, заарештовані у вересні після виявлення поруч з Собором Паризької Богоматері автомашини, начиненою балонами з газом та каністрами з бензином.

Нагадаємо, адвокати головного підозрюваного в організації терактів у Парижі (Франція) в листопаді 2015 року Салаха Абдеслама відмовилися його захищати.