ua en ru

У Парагваї після заворушень звільнено міністра внутрішніх справ і шефа поліції

У Парагваї після заворушень звільнено міністра внутрішніх справ і шефа поліції Фото: будівля парламенту Парагваю після спроби захоплення

Президент країни закликав парагвайців до спокою

Після масових протестів у Парагваї через плани здійснення конституційної реформи, які супроводжувалися захопленням і підпалом будівлі парламенту, президент країни Орасіо Картес звільнив міністра внутрішніх справ і начальника поліції. Про це президент Парагваю повідомив у ніч на 2 квітня, передає DW.

Він також закликав парагвайців до спокою, назвавши демонстрантів "варварами".

Зазначено, що під час сутичок протестувальників із поліцією у парагвайській столиці Асунсйоні напередодні загинув один із опозиційних активістів. За даними опозиції, його вбито пострілом поліцейського. Міністерство внутрішніх справ Парагваю повідомило про початок розслідування цього інциденту.

Нагадаємо, масові протести у столиці Парагваю почалися ввечері 31 березня, після того, як сенатори більшістю голосів підтримали зміни до конституції, які уможливлюють переобрання президента на наступний термін. Сотні демонстрантів вдерлися до будівлі парламенту та підпалили її. Під час протестів було затримано понад 200 людей. Правоохоронці застосовували проти демонстрантів водомети, сльозогінний газ і гумові кулі, щоб узяти ситуацію під контроль.