ua en ru

Парафування договору про створення сумісного в Україні і Польщі Східноєвропейського університету відбудеться 25-26 травня, - Д.Табачник.

Парафування договору про створення сумісного в Україні і Польщі Східно-Європейського університету відбудеться 25-26 травня. Про це сьогодні заявив під час відеомоста Київ-Москва міністр освіти Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

Д.Табачник відзначив, що в даному університеті вчитимуться на безкоштовній основі студенти України, Польщі, Росії і ще 6 країн СНД. "Я думаю, що ми зможемо вийти на остаточне підписання договору про створення Східноєвропейського університету в середині червня, коли відбудеться у Варшаві зустріч прем'єр-міністрів України і Польщі Миколи Азарова і Дональда Туска", - сказав Д.Табачник.

Він також повідомив, що відкриття філій українських університетів в Россі поки затримується через те, що цей проект дуже витратний. Проте Д.Табачник додав: "Можливо замість цього ми створимо щось ніби єдиного колегіуму з 3 головних університетів 2 країн України і РФ. Думаю, з боку України це можуть бути Каразинський університет в Харкові, Київський політехнічний інститут і Київський національний університет ім. Т.Шевченка", - сказав він.