ua en ru

Папа Римський погодився приїхати в Україну

Папа Римський погодився приїхати в Україну Фото: Петро Порошенко та Папа Римський

Порошенко назвав зворушливою зустріч з Папою Римським

Папа Римський Франциск прийняв запрошення президента України Петра Порошенка відвідати Україну. Про це Порошенко повідомив у своєму Facebook.

"Дуже зворушлива зустріч з Папою Франциском. Він запевнив мене, що ніколи не забуває про Україну і молиться за мир у нашій державі. Я попросив Тата щодо завершення беатифікації Митрополита Андрія Шептицького і розпочати цю процедуру у відношенні єпископа Степана Чміля, який був духовним наставником Папи в Аргентині. Я також запросив Його Святість відвідати Україну, і Він прийняв запрошення", - повідомив Порошенко.

Дуже зворушлива зустріч з Папою Франциском. Він запевнив мене, що ніколи не забуває про Україну і молиться за мир в наші...

Posted by Петро Порошенко on 20 ноября 2015 г.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом в Італії. Україна та Італія домовилися про співпрацю в економічній, артілі і енергетичних сферах.

Президент Італії Серджіо Маттарелла під час зустрічі з Петром Порошенко заявив, що його країна не допустить, щоб в результаті подій навколо Сирії українське питання втратив свою актуальність.