ua en ru

Україна та Італія домовилися про співпрацю в економічній, с/г сферах та у енергетиці

Україна та Італія домовилися про співпрацю в економічній, с/г сферах та у енергетиці Фото: Петро Порошенко знаходиться з робочим візитом у Італії

Порошенко повідомив, що Україна має тверду та послідовну підтримку з боку Італії щодо питання безпеки та оборони

Україна та Італія домовилися про співпрацю в економічній, сільськогосподарській сферах та у енергетиці. Такі домовленості стали результатом візиту президента України Петра Порошенка до Італії, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, за результами зустрічі з італійським головою Ради міністрів Маттео Ренці та президентом Серджіо Маттареллою Україна заручилася підтримкою в сфері безпеки, боротьби з корупцією, економіки та євроінтеграційних прагнень.

Зокрема, українська та італійська сторони домовилися про співпрацю в економічній сфері, зокрема в енергетиці.

"Компанія ENI задекларувала бажання розширення інвестицій в Україну", - повідомив президент.

Також зазначається, що було домовлено про співпрацю в сільськогосподарській сфері, включаючи сферу сільськогосподарського машинобудування та інвестиції в технології, харчову промисловість, щодо кроків італійських партнерів з розвитку малого та середнього бізнесу в Україні.

Як відзначається, глава держави також повідомив, що досягнуто домовленості щодо встановлення партнерських відносин між Антикорупційним бюро Італії та Національним антикорупційним бюро України.

"Будуть надавати консультативну та інші види допомоги для підвищення ефективності антикорупційної боротьби в Україні. Ми розробили конкретний графік кроків, які могли би посилити нашу співпрацю в цій чутливій сфері", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Італії Серджіо Маттарелла під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком заявив, що його країна не допустить, щоб внаслідок подій навколо Сирії українське питання втратило свою актуальність.