ua en ru

Папа Римський помолився за Україну

Папа Римський помолився за Україну Фото: Папа Римський Франциск (flickr.com/catholicism)

Папа Франциск закликав віруючих не втрачати надії

Папа Римський Франциск 28 січня зустрівся з українською греко-католицькою громадою в Римі. Він відвідав базиліку Святої Софії, яка є храмом Української греко-католицької церкви. Там він помолився за завершення війни в Україні і згадав про свого українського наставника. Про це передає "Радіо Свобода".

"Папа помолився в храмі перед гробницею єпископа Стефана Чміля, який служив місіонером в Аргентині і взяв тоді 12-річного Хорхе Маріо Берґольйо, майбутнього папу Франциска, вівтарним служкою в церкву. За словами папи, від єпископа-українця він дізнався про красу української церковної літургії і навіть почав вчити український алфавіт", - повідомляє видання.

Під час свого виступу, папа Франциск закликав віруючих не втрачати надії. Він сказав, що розуміє їх біль з приводу Батьківщини, що потерпає від війни і економічних проблем.

"Цей візит в Римі вже назвали історичним: це лише третій візит папи Римського в храм, який був побудований в 1968 році. У радянський час, коли УГКЦ була заборонена в Україні, храм Святої Софії був материнським для цієї церкви", - зазначає видання.

Нагадаємо, в Римі знаменитій волонтерці Яні Зінкевич вручили почесну нагороду.