ua en ru

Папа Римський відзначив 60-річчя з моменту набуття сану священника

Папа Римський Франциск зазначив у суботу 60- річчя покликання до священицького служіння, повідомило радіо Ватикану.

"Будь ласка, моліться про мене в цей день. У нашій місцевості це початок весни. А тут починається осінь", - закликав священиків Римської єпархії та всіх віруючих Папа Франциск, уродженець Аргентини. Двадцять першого вересня Католицька церква відзначила свято святого апостола Матвія. Девіз служіння Папи Римського Франциска (Хорхе Маріо Бергольо) протягом багатьох років залишається незмінним і пов'язаний якраз з покликанням у апостоли митаря Матвія: Miserando atque eligendo ("Подивився на нього з милосердною любов'ю, вже передбачаючи його обрання").

У нещодавньому інтерв'ю для єзуїтського журналу La Civilta 'Cattolica Папа назвав себе "грішником, на якого зглянувся Господь". У контексті свого покликання Франциск згадав також про знамениту картину Караваджо "Покликання святого Матвія", яка висить в римській церкві святого Людовіка Французького.

Архієпископ Буенос-Айреса кардинал Хорхе Маріо Бергольо був обраний на папський престол 13 березня нинішнього року, а урочиста меса його інтронізації відбулася 19 березня.