ua en ru

Папа Римський не приїде в Україну на святкування 1025-річчя Хрещення Русі

Папа Римський Франциск не приїде в Україну в липні 2013 р. на святкування 1025-річчя Хрещення Русі. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі глави Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука).

"Під час святкування річниці Хрещення Русі у кінці липня Папа Франциск буде перебувати на Всесвітньому дні молоді в Ріо-де-Жанейро, тому не зможе бути в Україні", - зазначили в прес-службі.

У прес-службі зазначили, що Папа Римський направить на святкування 1025-річчя Хрещення Русі свого особистого посланця.

Крім того, в прес-службі нагадали, що візит Папи Римського Франциска в Україну в 2013 р. не планується.

Вмесо себе Папа Римський Франциск надішле на святкування 1025-річчя Хрещення Русі свого представника - легато. Про це повідомив заступник директора департаменту у справах релігій Міністерства культури України Михайло Подюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми запрошували керівників всіх помісних церков, Тата також запрошували. Папа надіслав відповідь, що, на жаль, щільний графік роботи не дозволяє йому взяти участь у святкуванні в зв'язку з поїздкою в Бразилію. Він надішле легата - свого представника. Хто саме це буде - поки не відомо", - заявив Подюк.

Він також додав, що офіційна програма святкування річниці Хрещення Русі вже сформована, але поки не оприлюднена через уточнення деталей.

План заходів святкування 1025-річчя Хрещення Русі розміщений у 297 розпорядження Кабінету міністрів України