ua en ru

Папа Римський написав Путіну листа про ситуацію в Сирії

Папа Римський Франциск написав листа Президенту Росії Володимиру Путіну у зв'язку з напруженою ситуацією в Сирії. Понтифік закликав російського лідера й надалі боротися за політичне розв'язання конфлікту.

Папа Римський Франциск (на фото) написав листа Президенту Росії Володимиру Путіну у зв'язку з напруженою ситуацією в Сирії. Про це повідомляє Sky News.

У своєму посланні глава Католицької церкви закликав російського лідера й надалі боротися за політичне розв'язання конфлікту. На думку Франциска, військове втручання в ситуацію у Сирії - "марне заняття".

Нагадаємо, минулого тижня під час традиційної недільної публічної аудієнції Папа Римський застеріг від удару по Сирії і закликав до політичного врегулювання конфлікту.

Понтифік заявив, що він з болем у серці спостерігає за подіями в цій країні. Можливий розвиток ситуації заподіює йому страждання, сказав Франциск, відсилаючи до планів США і Франції завдати удару по Сирії.

"Війна породжує війну, насильство породжує насильство", - сказав понтифік, виступаючи перед паствою на площі Святого Петра в Римі.

Він також закликав 1,2 млрд католиків 7 вересня молитися за мир у Сирії і сказав, що проведе спеціальну службу у Ватикані із цього приводу.

Зазначимо, що після появи повідомлень про можливе застосування хімічної зброї у передмістях Дамаска США і Велика Британія заявили про необхідність міжнародної реакції. У Вашингтоні та Лондоні цю реакцію уявляють у вигляді військового удару по позиціях військ Башара Асада, котрий, як упевнені в Білому домі, і санкціонував хімічну атаку.

Нагадаємо, напередодні Президент США Барак Обама безпосередньо звернувся до Президента Росії Володимира Путіна із проханням підтримати Вашингтон у сирійському питанні.