ua en ru

Папа Франциск виступив проти військового втручання в Сирію

Папа Римський Франциск засудив використання хімічної зброї в Сирії і закликав католиків по всьому світу помолитися 7 вересня за мир в цій країні. Понтифік дав зрозуміти, що виступає проти військового втручання в Сирію, яке наразі обговорюється в США і Франції, повідомляє ВВС.

"Моє серце глибоко поранено в ці дні тим, що відбувається в Сирії, і мене турбують перспективи драматичного розвитку (цих подій)", - сказав Франциск під час свого недільного звернення до віруючих.

"Нехай плач про мир увійде в серця всіх, щоб вони могли скласти свою зброю", - заявив Папа перед тисячами паломників у Ватикані.

Глава Римської католицької церкви закликав приєднатися до молитви 7 вересня віруючих інших християнських конфесій та інших релігій, а також всіх людей доброї волі".

Він пообіцяв провести в цей день спеціальну службу.

Нагадаємо, вчора Президент США Барак Обама в публічному виступі заявив, що удар по Сирії повинен бути нанесений, але тільки після схвалення Конгресом США. При цьому прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і Президент Франції Франсуа Олланд підтримали його позицію.