ua en ru

Папа римський Франциск закликав до припинення насильства на Україні

Папа римський Франциск закликав до припинення насильства на Україні.

Папа римський Франциск закликав до припинення насильства на Україні після того, як щонайменше три людини були вбиті в результаті останніх зіткнень двомісячного політичної кризи. Про це повідомляє Reuters.

"Мої молитви зараз з Україною, зокрема, з тими, хто втратив свої життя протягом останніх днів, і з їх родинами. Я сподіваюся, що конструктивний діалог між інститутами і громадянським суспільством може бути налагоджено, подальшого насильства вдасться уникнути і дух світу і пошуку спільного блага запанує в серцях людей", - заявив папа Франциск у своєму щотижневому зверненні на площі Святого Петра.

Після виступу папа римський разом з оточували його дітьми випустив у повітря двох білих голубів, які символізували світ для України. Проте птахи були негайно атаковані хижаками, чайкою і вороний. Десятки тисяч людей на площі Святого Петра спостерігали, як один з голубів вирвався, залишивши в дзьобі чайки кілька пір'я, в той час як ворона продовжувала клювати другого. Що сталося з птахами потім, не повідомляється.