ua en ru

Папа Римський Франциск благословив фільм Даррена Аронофскі "Ной"

Папа Римський Франциск 24 березня благословив фільм Даррена Аронофскі "Ной" на зустрічі з актором Расселом Кроу, що виконав в картині головну роль. Про це повідомляє The Daily Mail.

За словами Рассела Кроу, Папа Франциск під час короткої зустрічі з ним схвалив фільм і проявив послідовність у своїх словах і справах. Як заявив Кроу, з урахуванням численних суперечок навколо фільму "Ной" запрошення до Ватикану було великою честю.

Расселу Кроу вдалося зустрітися з Папою Римським лише з третьої спроби. Дві попередні зустрічі , призначені на минулому тижні , були скасовані за ініціативою Ватикану. Для прохань про зустрічі актор використовував твіттер, де пропонував Папі Римському подивитися фільм " Ной" і ділився з ним власною думкою про картину.

У жовтні 2013 студія Paramount провела пробні покази "Ноя", на яких були присутні представники різних релігійних громад. Картина викликала неоднозначну реакцію глядачів. Так , фільм зазнав критики за невідповідність біблійного тексту , а також за сцени з п'яним Ноєм.

Крім того , мусульманська традиція не допускає зображень пророків, одним з яких вважається Ной , у зв'язку з чим стрічка ще до виходу на екрани була заборонена до показу в ряді ісламських держав.

Фільм " Ной" Даррена Аронофскі заснований на біблійному тексті про потоп і Ноєвому ковчезі. Картина стала самим великобюджетним проектом режисера : на її зйомки було витрачено близько 130 мільйонів доларів США . Крім Кроу, виконуючого головну роль , у фільмі знялися Дженніфер Коннеллі , Ентоні Хопкінс і Емма Уотсон. У російський прокат " Ной " вийде 27 березня 2014.