ua en ru

Папа Римський 20 квітня зустрінеться з ліквідаторами Чорнобильської катастрофи

Папа Римський 20 квітня зустрінеться з ліквідаторами Чорнобильської катастрофи Фото: Папа Римський зустрінеться з ліквідаторами Чорнобильської катастрофи

Зустріч відбудеться з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Папа Римський Франциск 20 квітня 2016 року зустрінеться з ліквідаторами Чорнобильської катастрофи, передає прес-служба Української греко-католицької церкви.

"Папа Франциск у середу, 20 квітня 2016 року, у рамках генеральної аудієнції прийматиме ліквідаторів з України та Білорусі з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи. Візит організували Міжнародний освітній центр IBB Dortmund cпільно з Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицькою Церквою в Україні та Чорнобильською історичною майстернею", - сказано в повідомленні.


Зазначається, що генеральну аудієнцію у Папи відвідають ліквідатори, які у своїх рідних країнах є керівниками спілок чорнобильців на національному та регіональному рівнях, а також активісти цього руху.

Нагадаємо, раніше Папа Римський Франциск оголосив загальноєвропейську гуманітарну ініціативу щодо підтримки України і запропонував провести благодійний збір коштів для постраждалих в результаті бойових дій на Донбасі.