ua en ru

Папа Франциск закликав до миру в Сирії

У неділю 25 серпня, після читання молитви Angelus, Папа Франциск знову закликав до миру в Сирії, де триває війна.

"З болем і тривогою я стежу за ситуацією в Сирії", - сказав Святіший Отець. За майже два з половиною роки громадянської війни в цій країні загинуло понад сто тисяч осіб, з яких сім тисяч - діти. Більше чотирьох мільйонів чоловік, тобто, кожен п'ятий сирієць, покинули батьківщину.

"Зростання насильства у війні між братами, з безперервними масовими вбивствами й актами жорстокості, які ми всі мали можливість побачити в льодових кров кадрах хроніки цих днів, спонукає мене ще раз голосно підняти голос, щоб замовкли гармати. Перспективу надії слід шукати не в зіткненнях, а в здатності до зустрічі і діалогу ", - підкреслив Папа Франциск.

"Від усього серця - продовжив Папа, - хочу висловити близькість молитвою і солідарністю всім жертвам цього конфлікту, всім, хто страждає від нього, особливо дітям, і закликати не дати згаснути надії на мир":

"Закликаю міжнародне співтовариство проявити більше розуміння цієї трагічної ситуації і докласти всіх зусиль, щоб допомогти коханому сирійському народові знайти рішення цієї війні, що сіє руйнування і смерть".