ua en ru

ПАТ "Волиньгаз" направить на модернізацію газопроводів і споруд майже 15 млн гривень

ПАТ "Волиньгаз" направить на модернізацію газопроводів і споруд майже 15 млн гривень Фото: газ (УНІАН)

Цього року через державну систему закупівель “ProZorro” буде закуплено італійське запірно-регулююче обладнання

Для забезпечення стабільної роботи системи газопостачання області, безперебійного та безаварійного газопостачання ПАТ "Волиньгаз" направить на модернізацію близько 15 млн гривень. На капремонт, реконструкцію системи газопостачання необхідно щорічно інвестувати понад 29 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Кількість газопроводів, які потребують ремонту, щороку зростає, через це ПАТ "Волиньгаз" продовжує модернізацію мереж задля безперебійної та безаварійної роботи системи газопостачання області, – зазначив голова правління ПАТ "Волиньгаз" Мирослав Коротя. - Загалом, в експлуатації газорозподільної компанії 109 ГРП та 98 ШРП зі строком експлуатації понад 40 років".

Упродовж трьох останніх років ПАТ "Волиньгаз" інвестувало в модернізацію обладнання ГРП і ШРП майже 20 млн гривень, що становить 93% від запланованих 21,3 млн гривень. Цього року через державну систему закупівель “ProZorro” буде закуплено італійське запірно-регулююче обладнання для 39-ти ШРП та 16-ти ГРП, для 39-ти ШРП та 16-ти ГРП, а також роботи по заміні обладнання на суму, що перевищує 10 млн гривень.

У 2016 році інвестиційна програма ПАТ "Волиньгаз" була виконана на 74%. Так відбувається тому, що тарифна виручка підприємcтва прив’язана до обсягів споживання газу. З 2014 року вони суттєво знижуються. Цих коштів вистачає лише для підтримання безперебійного та безаварійного газопостачання, але ніяк не на оновлення мереж.