ua en ru

ПАТ "Волиньгаз" інвестувало в газову галузь регіону майже 30 млн гривень

ПАТ "Волиньгаз" інвестувало в газову галузь регіону майже 30 млн гривень ПАТ "Волиньгаз" інвестувало в газову галузь регіону майже 30 млн гривень

Компанія забезпечила облік природного газу в понад 20 тис. споживачів області

ПАТ "Волиньгаз" провело приладове обстеження, а також ремонтні роботи на ділянках газових мереж протяжністю понад 6 тис. км та ще півсотні спорудах на них, а також забезпечило облік природного газу в понад 20 тис. споживачів області. На ці заходи, відповідно до своєї інвестиційної програми, компанія скерувала майже 30 млн гривень, повідомляє прес-служба компанії.

Кошти, які щороку ПАТ "Волиньгаз" виділяє на фінансування Інвестиційної програми, насамперед спрямовуються на підтримку у робочому стані газорозподільних мереж та на виконання заходів для забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання.

До початку опалювального сезону 2016-2017 років для безпечної доставки газу споживачам, фахівцями компанії було проведено комплексне приладове обстеження газопроводів протяжністю у понад 6 тисяч кілометрів та виконано ремонтні роботи на них. На ці заходи у 2016 році товариство спрямувало понад 13 мільйонів гривень.

Разом з тим ПАТ "Волиньгаз" витратило понад 14 млн гривень на закупівлю лічильників та комплектуючого обладнання для них, що удвічі більше, аніж витрачалось у попередньому році. За ці кошти індивідуальними та загальнобудинковими приладами обліку газу забезпечено понад 20 тисяч волинських сімей.

"Загалом, Інвестиційну програму на 2016 рік вдалося виконати майже на 95%. Однак, реальна необхідність капіталовкладень у газову галузь області є значно вищою. За попередніми підрахунками, щоб повністю модернізувати газорозподільну систему, потрібно щороку інвестувати близько 120 млн грн упродовж хоча би п’яти років. Наразі ж, через недостатність тарифу, нам вдається виділяти лише чверть цієї суми", - розповідає директор технічний ПАТ "Волиньгаз" Сергій Галянт.