ua en ru

ПАТ "Вінницягаз" оприлюднило маршрути переміщення газу

ПАТ "Вінницягаз" оприлюднило маршрути переміщення газу ПАТ "Вінницягаз" оприлюднило маршрути переміщення газу

ПАТ "Вінницягаз" розробило 60 таких маршрутів

ПАТ "Вінницягаз" розробило та розмістило на офіційному сайті маршрути переміщення газу з однаковими фізико-хімічними показниками. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Зазначається, що ПАТ "Вінницягаз" розробило 60 таких маршрутів з однаковими фізико-хімічними показниками газу, а ПАТ "Укртрансгаз" - 8 маршрутів на території регіону. Окремо за кожним із них компанія буде оприлюднювати на офіційному сайті середньозважену вищу теплоту згорання газу, яка визначається з допомогою лабораторних досліджень.

"За чинної системі обліку та оплати споживачі, використовуючи однакову кількість кубометрів, отримують від нього різну теплоту згоряння. В середньому різниця може досягати суттєвої різниці. Наприклад, за результатами отриманих протоколів, в 2016 році теплотворна здатність газу в м. Вінниця коливалася від 8100 до 8250 ккал/куб. м", - пояснює головний інженер ПАТ "Вінницягаз" Михайло Дзіміна.

За його словами, такі коливання пояснюється тим, що блакитне паливо потрапляє до нас з різних джерел походження, як власного видобутку, з газоконденсатних родовищ, так і імпортного. Тому розрахунок та інформування споживачів про обсяг використаного газу на підставі його енергетичної цінності, для споживачів буде більш об’єктивним.