ua en ru

ПАТ "ВБР" направив звернення Порошенко і в європейські інстанції

Президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемету, МВФ і Європейський Центральний банк просять розібратися в ситуації, що склалася навколо "Всеукраїнського банку розвитку". Про це йдеться в офіційних зверненнях голови правління ПАТ "ВБР" Анни Гурової.

У зверненнях повідомляється, що у зв'язку з діями НБУ в банку зупинені всі операції, заморожені рахунки всіх клієнтів, близько 150 млн коштів юридичних осіб заблоковані на клієнтських рахунках, що тягне за собою фінансові проблеми на цих підприємствах, заблоковані соціальні виплати, виплати пенсій та зарплатних проектів.

Голова правління "ВБР" зазначає, що банк платоспроможний, і готовий виконати всі свої зобов'язання в повному обсязі, а причини проблем, що виникли у банківській організації, називає політичними.

"Ламати завжди легше, ніж будувати. Але навіщо розвалювати здоровий банк з хорошими фінансовими показниками, високою ліквідністю і живою базою клієнтів? Те, що зараз відбувається з банком, сильно вдарило не тільки по акціонеру - заручниками цієї ситуації стали тисячі клієнтів, сотні підприємств, і весь наш численний колектив", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, постановою Нацбанку "Всеукраїнський банк розвитку" визнаний неплатоспроможним і в нього введена тимчасова адміністрація. Власник банку офіційно заявив про відсутність економічних підстав для вжитих НБУ дій і намір оскаржити дане рішення в суді.