ua en ru

ПАТ "Сумигаз" направило майже 3 млн гривень на модернізацію ГРП

ПАТ "Сумигаз" направило майже 3 млн гривень на модернізацію ГРП "Сумигаз" направив майже 3 млн гривень на модернізацію ГРП

Нове устаткування поєднує в собі функції кількох приладів

Протягом 2016 року в межах інвестпрограми фахівці ПАТ "Сумигаз" замінили обладнання 10 газорегуляторних пунктів (ГРП) та 50 ШГРП. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, основною функцію газорегуляторних пунктів є підтримка необхідного тиску газу в системі та його очищення від механічних домішок за допомогою фільтрів. Несправне обладнання на ГРП може призвести до витоку газу, а відповідно створює ризик виникнення аварійних ситуацій, підкреслили у компанії.

"Цього року повністю оновили морально застаріле технологічне обладнання на 10 ГРП, які функціонують з 70-80 років - періоду активної газифікації області. Це регулятори тиску, засувки, фільтри та інші складові. Також замінено 50 шафних газорегуляторних пункти на нові. Нові регулятори італійського виробництва – високочутливі до перепаду тиску, що гарантує безперебійне газопостачання кінцевим споживачам", - розповів головний інженер Дмитро Сергієнко.

У прес-службі зауважили, що нове устаткування поєднує в собі функції кількох приладів. Завдяки цьому зменшена кількість різьбових та фланцевих з’єднань, а як наслідок знижено втрати та збільшено пропускну спроможність газорегуляторного пункту.

У Сумській області регулярно проводиться діагностика обладнання на усіх 2273 шафних газорегуляторних пунктах, 387 газорегуляторних пунктах та 33490 будинкових регуляторів тиску.