ua en ru

ПАТ "Рівнегаз" обслуговує понад 10 тис. км газових мереж

ПАТ "Рівнегаз" обслуговує понад 10 тис. км газових мереж ПАТ "Рівнегаз" обслуговує понад 10 тис. км газових мереж

Щодня фахівці ПАТ "Рівнегаз" обслуговують понад 10 тис. кілометрів розподільчих газопроводів

Щодня фахівці ПАТ "Рівнегаз" обслуговують понад 10 тис. кілометрів розподільних газопроводів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Зокрема, фахівці компанії перевіряють технічний стан і герметичність системи, здійснюють комплексне приладове обстеження на цілісність ізоляції, а також перевіряють газові мережі на витоку газу. Крім того, проводять обстеження більш двох сотень газорегуляторних і ще 1,5 тисячі шафових пунктів, що забезпечують зниження тиску для подачі газу в будинки споживачів.

Над тим, щоб всі ремонтні та планові роботи виконувалися вчасно, а аварійні ситуації були ліквідовані в мінімальні терміни, працює три служби: експлуатації газових мереж, внутрішньобудинкових систем газопостачання та аварійно-диспетчерська.

"Сьогодні тарифна виручка компанії залежить від обсягів споживання газу. Через його падіння зменшується надходження коштів, не дозволяє повністю профінансувати роботи для підтримки працездатності всієї газової системи. Кілька років поспіль нам вдається виконувати інвестиційну програму підприємства лише на 70% від запланованого. В той час, як для модернізації газотранспортної системи в Рівненській області потрібно щорічно інвестувати понад 50 мільйонів гривень", - розповів технічний директор ПАТ "Рівнегаз" Олександр Ганжа.

"Ціна газу як товару та вартість послуги з його транспортування має абсолютно різну природу. У першому випадку - це результат ринкових торгів, на яких вартість газу коливається в залежності від сезону, попиту і пропозиції. Тариф на транспортування газу, отримує наша компанія, - це, як правило, з року в рік стабільна, однакова величина", - розповів комерційний директор ПАТ "Рівнегаз" Віктор Осницький.