ua en ru

ПАТ "Миколаївгаз" вдвічі скоротило витрати пального завдяки системі GPS-навігації

ПАТ "Миколаївгаз" вдвічі скоротило витрати пального завдяки системі GPS-навігації Фото: ремонт газопроводу (104.ua)

Перевагами GPS-моніторингу є також зниження рівня зношеності транспорту і витрат на ремонт

Після впровадження системи GPS-моніторингу витрати пального скоротилися в два рази. Замість 1,2 тис. тон пального автотранспорт ПАТ "Миколаївгаз" використовує тільки 600 тон на рік. Про це повідомляє прес-служба компанії.

З моменту впровадження нової GPS-системи підприємство скоротило витрати на пальне майже вдвічі. Так, наприклад, ще у 2012 році автівки "Миколаївгазу" без трекерів спожили 1,2 тис. тон пального, а в 2016 році машини, вже обладнані новою системою, витратили всього 600 тон.

Основними перевагами GPS-моніторингу є не лише зменшення витрат на паливно-мастильні матеріали, а й зниження рівня зношеності транспорту і витрат на ремонт. Ця стаття витрат скоротилась також на 20%.

"Супутниковий зв'язок допомагає отримувати інформацію про місцезнаходження, швидкість і кілометраж пробігу кожного авто. Тож ця система дозволяє компанії щороку заощаджувати близько 50% від загального об’єму витрат", - розповідає технічний директор ПАТ "Миколаївгаз" Дмитро Сдобнов.

Запровадження GPS-моніторингу дозволило повністю змінити логістику, заощадити час, пальне і підвищити рівень якості обслуговування споживачів Миколаївської області, адже зекономлені кошти ПАТ "Миколаївгаз" спрямовує на підвищення якості обслуговування клієнтів.

Система моніторингу дозволяє встановити контроль над транспортними засобами, запобігти їх нецільовому використанню і підвищити продуктивність праці. Спостереження за кожним авто відбувається у режимі онлайн. Це дозволяє диспетчеру визначити місце перебування машини та оперативно спрямувати на виклик споживача чи ліквідацію аварійної ситуації, що значно скорочує час прибуття аварійної бригади на об’єкт.

У 2013 році ПАТ "Миколаївгаз" розпочало програму з модернізації автопарку і долучилось до проекту із впровадження GPS-моніторингу. Одним із ключових етапів оптимізації роботи службового транспорту стало впровадження супутникової навігації. Вже на початку 2014 року всі автомобілі компанії було оснащено новою системою.