ua en ru

ПАТ "Миколаївгаз" планує встановити близько 500 будинкових лічильників у 2017

ПАТ "Миколаївгаз" планує встановити близько 500 будинкових лічильників у 2017 ПАТ "Миколаївгаз" планує встановити близько 500 будинкових лічильників у 2017

13,6 млн гривень передбачено на встановлення споживачам 493 будинкових лічильників

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, схвалила інвестиційну програму ПАТ "Миколаївгаз" на 2017 рік, якою передбачено спрямувати 13,6 млн гривень на встановлення споживачам 493 будинкових лічильників, повідомляє прес-служба "Миколаївгазу".

За даними компанії, в даний час йде третій етап реалізації програми, при якому природний газ враховується у споживачів, які мають встановлені лише газові плити.

Також наголошується, що компанія створила спеціальні робочі групи, представники яких проводять активну роз'яснювальну роботу серед населення області. В результаті, це дозволяє компанії щодня встановлювати по 2-3 будинкових прилади обліку.

"Хвилювання споживачів, в основному, виникають через нестачу інформації про переваги таких приладів. Часто дезорієнтують їх суперечливі заяви політиків про невигідність таких лічильників. Тому ми ввели практику виїздів на місця для безпосереднього спілкування з людьми. Під час зустрічей ми роз'яснюємо всі тонкощі законодавчої бази, принципу нарахування за лічильником, передачі показань і т. д. Досягаючи взаєморозуміння з людьми, ми продовжуємо реалізацію намічених заходів по обліку газу в області", - розповідає директор з капітального будівництва ПАТ "Миколаївгаз" Олексій Рубський.

Він зазначив, що споживачам не варто відмовлятися від встановлення будинкових лічильників, адже їх оснащення не забороняє людям встановлювати індивідуальні прилади за свій рахунок.