ua en ru

ПАТ "Криворіжгаз" попереджає про зростання небезпеки при користуванні газом взимку

ПАТ "Криворіжгаз" попереджає про зростання небезпеки при користуванні газом взимку ПАТ "Криворіжгаз" попереджає про зростання небезпеки при користуванні газом взимку

У компанії закликали дотримуватися термінів перевірки і прочищення димових і вентиляційних каналів

ПАТ "Криворіжгаз" попереджає про зростання небезпеки при користуванні газом взимку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Як наголошується, перепади температури, швидкості вітру, а також вологості повітря можуть призвести до обмерзання оголовків труб димоходів у будинках, що ускладнює виведення з приміщення шкідливих продуктів горіння. Тому, підкреслили в "Криворіжгазі", у зимовий період, не рідше одного разу на місяць, а в період значного похолодання - щодня, власникам будинків повинні проводити огляд оголовків димоходів. Крім того, суворо дотримуватися термінів перевірки і прочищення димових і вентиляційних каналів.

"Ефективної роботи газового господарства не завжди достатньо, щоб повністю попередити трагічні випадки, пов'язані з порушеннями при використанні газового обладнання. Необхідно, щоб наші споживачі усвідомили, що дотримання правил безпеки - це не чиясь примха, а насамперед запорука збереження їх життя і здоров'я. Тому ми неодноразово будемо нагадувати і наголошувати на дотриманні цих правил", - говорить начальник служби 104 Микола Ліпунов.

ПАТ "Криворіжгаз" рекомендує включати газові прилади при відкритій кватирці або встановленому на провітрювання вікні.