ua en ru

ПАТ "Криворіжгаз" планує збільшення інвестицій в модернізацію газових мереж

ПАТ "Криворіжгаз" планує збільшення інвестицій в модернізацію газових мереж Фото: газовий вентиль (УНІАН)

Протягом останніх років фахівцями компанії використовуються сучасні матеріали і обладнання, новітні методи і технології

Всі кошти, які надходять у ПАТ "Криворіжгаз" як тарифна складова, направляються на виробничу діяльність і фінансування інвестиційних програм, які затверджує НКРЕКП. Протягом останніх 12 років компанія інвестувала в модернізацію систем газопостачання 41 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Починаючи з 2012 року, компанією була переглянута стратегія розвитку та модернізації ГРМ. Після чого, за період з 2012-2017 років замінено, побудовано та реконструйовано більше 31 км газопроводів, 42 газорозподільних пункту, 33 вимикаючих пристрої, 221 засіб електрохімзахисту газопроводів, 163 засоби дистанційної передачі показань лічильників газу на загальну суму близько 38 млн гривень. Даний обсяг фінансування перевищує показники 2006 – 2011 років майже в 7 раз, коли модернізація і поліпшення експлуатаційних показників не проводились.

"У 2013 році для забезпечення сталого газопостачання в Центрально-міському районі міста ПАТ "Криворіжгаз" була застосована нова технологія: реновація непридатного для подальшої експлуатації підземного газопроводу середнього тиску діаметром 500 мм протяжністю 470 м, - каже головний інженер ПАТ "Криворіжгаз" Терентьєва Марина. - Роботи виконувалися з видеосанацией внутрішньої порожнини газопроводу і прокладкою поліетиленового газопроводу всередині ремонтованої ділянки газопроводу. Прокладка газопроводу таким способом проводилася вперше в місті".

Протягом останніх років фахівцями компанії використовуються сучасні матеріали і обладнання, новітні методи і технології. Наприклад, застосування поліетиленових газопроводів дозволяє в 2 рази збільшити термін експлуатації мереж, виключити витрати на антикорозійний захист і відновлення ізоляційного покриття.

В даний час фахівці ПАТ "Криворіжгаз" продовжують працювати над підвищенням безпечного газопостачання Кривого Рогу і Криворізького району, але обсяг інвестицій, затверджуваних НКРЕКП, покриває лише витрати на невідкладні ремонти та підтримання газових мереж в робочому стані.

ПАТ "Криворіжгаз" розроблений і направлений на затвердження НКРЕКП План розвитку газорозподільних мереж на 2018 - 2027 на загальну суму понад 275 млн гривень. У разі перегляду тарифу у бік збільшення та його затвердження держрегулятором це позитивно вплине на розвиток і відновлення газорозподільних мереж, а також якість газопостачання Кривого Рогу і Криворізького району.