ua en ru

ПАТ "Київенерго" розпочало реконструкцію лінії електропередач "ТЕЦ-6 - "Лівобережна" вартістю 79,4 млн грн

ПАТ "Київенерго" розпочало реконструкцію транзитної повітряної лінії "ТЕЦ-6 - "Лівобережна". Згідно проектно-кошторисної документації загальна вартість робіт становить 79 млн 472 грн, повідомляє прес-служба товариства. Виконання реконструкції передбачено інвестиційною програмою "Київенерго" на 2011 рік. Роботи з прокладання кабельної лінії планується завершити в квітні 2012 року, а реконструкцію ПС "Лівобережна" - після завершення опалювального сезону 2011/2012.
Реконструкція передбачає заміну ділянки повітряної лінії протяжністю 3 км від проспекту Ватутіна до підстанції "Лівобережна" на кабельну і заміну застарілого обладнання транзитної лінії безпосередньо на підстанції.
За словами технічного директора ПАТ "Київенерго" Олександра Зайцева, прокладання кабельної лінії буде здійснюватися без відключення діючої лінії, тому обмежень електропостачання споживачі не відчують.
У 2011 році "Київенерго" інвестує в напрямок електроенергетики 658,7 млн грн (159 млн грн в 2010 році), у тому числі ці кошти будуть спрямовані на будівництво підстанцій "Московська" і "Університетська".