ua en ru

Паніотто розповів, до кого йдуть виборці Зеленського та "Слуги народу"

Паніотто розповів, до кого йдуть виборці Зеленського та "Слуги народу" Фото: Володимир Паніотто (РБК-Україна)

Генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто заявив, що, на його думку, від президента Володимира Зеленського найбільше відійшов той електорат, який підтримував його в надії на швидке встановлення миру з Росією. Найбільше від падіння рейтингу президента і партії "Слуга народу" виграє "Опозиційна платформа - За життя" та Юрій Бойко.

Про це Паніотто розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"На мою думку, більше ніж від падіння їх ("Слуги народу" і Володимира Зеленського, - ред.) рейтингу виграє "Опозиційна платформа - За життя" та Юрій Бойко. Ще виграє партія Шарія. Потім істотно Порошенко, трохи "Голос" і далі всі інші", - заявив він.

На його думку, чинний президент - досить компромісна фігура.

"З ним, використовуючи великі ресурси, бореться два види опозиції: проросійська з каналами, близькі до Віктора Медведчука, і проєвропейська, з "5 каналом", "Прямим" і "Еспрессо", що належать або близькі до Порошенка. Це всі канали, які ведуть інформаційне мовлення 24 години на добу", - зазначив соціолог.

При цьому він зазначив, що попри європейську орієнтацію Зеленського, проєвропейські сили набагато більше борються з ним, ніж з проросійським Медведчуком або Бойко.

Нагадаємо, Паніотто заявив, що Зеленський залишається лідером електоральних симпатій з-за відсутності альтернативи, попри падіння довіри до нього.

Він також повідомив, що рейтинг Зеленського тримається за рахунок високого рівня довіри.