ua en ru

Панама готова співпрацювати з судами по офшорах

Панама готова співпрацювати з судами по офшорах Фото: президент Панами Хуан Карлос Варела заявив про готовність співпрацювати з судами по офшорах

Уряд Панами буде "активно співпрацювати з будь-якими судовими розглядами по офшорах

Президент Панами Хуан Карлос Варела заявив про готовність співпрацювати з будь-якими судовими справами, пов'язаними з витоком інформації про офшорних компаніях низки світових лідерів, передає Associated Press.

За словами Варели, уряд Панами готове "активно співпрацювати" з будь-якими судовими розглядами по офшорах. Він також зазначив, що оприлюднення матеріалів не повинно відволікати урядів від його політики "нульової терпимості" до будь-якої незаконної діяльності у фінансовому секторі Панами.

структура офшорного скандалуФото: З чого складається офшорний скандал

В цей же час Mossack Fonseca категорично возмущенны таким втручанням в право на приватність і вимагають притягнути до відповідальності всіх, хто сприяв витоку інформації з серверів панамських.


Відзначимо, напередодні ЗМІ опублікували розслідування з даними панамської юридичної фірми Mossack Fobseca. Зокрема, у розслідуванні згадується причетність до офшорним компаніям президента РФ Володимира Путіна і інших світових лідерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко реструктуризує активи Roshen за допомогою офшорів.