ua en ru

Пан Гі Мун закликав владу Шрі-Ланки припинити насилля в країні.

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун закликав владу Шрі-Ланки припинити насилля в країні напередодні президентських виборів, - передає Associated Press.

На думку Пан Гі Муна, проведення національних виборів в країні, вперше після завершення військового конфлікту, має найважливіше значення для забезпечення довгострокового миру в Шрі-Ланці. Заява Генсека ООН прозвучала на тлі недавнього інциденту, який відбувся в Шрі-Ланці. Минулого тижня автобус, в якому знаходилися прихильники опозиції, був обстріляний невідомими. В результаті нападу загинула жінка. Крім того, ще 9 чоловік отримали поранення.

Основними суперниками в намічених на 26 січня 2010 р. дострокових виборах президента є нинішній глава держави Махінда Раджапакса, а також колишній командувач зброєними силами Шрі-Ланки генерал Саратх Фонсека, який балотується на виборах як єдиний кандидат від опозиції. Саме під командуванням С.Фонсеки армія Шрі-Ланки минулої весни знищила бойові сили сепаратистського руху "Тигри звільнення Таміл Ілама", покінчивши з 25-річною громадянською війною на острові.