ua en ru

Палиця закликав владу підтримувати вітчизняних виробників ліків

Палиця закликав владу підтримувати вітчизняних виробників ліків Фото: Ігор Палиця (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

Нардеп переконаний, влада має підтримувати і розвивати власні виробництво

Держава готова закуповувати за кордоном неефективні медичні засоби, замість того, щоб підтримувати вітчизняного виробника ліків.

Про це заявив народний депутат, лідер партії "За майбутнє" Ігор Палиця під час зустрічі з колективом підприємства "ІнтерХім" в Одесі.

"Тут усе, як має бути: інновації, білі зарплати, високі податки. А від держави підтримки - нуль. Держава бере черговий транш міжнародного кредиту - 1,2 мільярда доларів на 15 років. Але чи зрозуміли люди, що під цей транш ми підписали угоду, за якою всі закупівлі ліків для держави мають відбуватися через міжнародні організації? І вже "ІнтерХім" не може взяти участь у тендері", - заявив Палиця.

За його словами, поки український виробник платить мільйонні податки, іноземні інвестори від оподаткування звільняються.

"Бо наша держава не для українців, а для іноземців, бо ми не для своїх, а для чужих! Держава готова закуповувати за кордоном усіляке сміття, щоб посадовці отримували відкати. Але маємо це припинити. Маємо підтримувати й розвивати своє виробництво та захищати такі підприємства, як "ІнтерХім", - наголосив він.

Палиця закликав владу підтримувати вітчизняних виробників ліків

Політик переконаний, для того, щоб захистити виробників, потрібно врахувати їхнє бачення того, якими мають бути податки, які потрібно приймати закони.

"Треба дослухатися до бізнесу, а не слухати іноземних кураторів. Бо в нас усе робиться їм на догоду. У нас найдорожчі тарифи по транзиту через Україну. Це було зроблено свідомо, щоб Україна припинила бути гравцем на ринку міжнародних перевезень. І так само будуть свідомо мучити з усіх боків "ІнтерХім", щоб нікому з іноземців не заважав. Я стою на позиції, що того, хто буде чіпати вітчизняний бізнес, треба бити по руках", - наголосив Палиця.

Нагадаємо, раніше Ігор Палиця запропонував комплекс дій для вирішення проблем бізнесу. Нардеп пропонує знизити податки на зарплату, скасувати ПДВ і замінити податок на прибуток податком на виведений капітал.