ua en ru

Палиця направляє до Києва кандидатури на вакантні місця заступників, але вони не проходять узгодження

Голова Одеської ОДА Ігор Палиця регулярно направляє до Києва кандидатури на вакантні місця своїх заступників та голів райадміністрацій, але вони не проходять узгодження. Про це повідомив РБК-Україна джерело у обладміністрації.

"Палиця регулярно направляє до Києва кандидатури на вакантні місця, але вони не проходять узгодження. Кажуть, що є якісь політичні причини того, що відбувається. Ще більш складна ситуація в районах області: значна їх частина знаходиться без голів райдержадміністрацій. Приміром, у Балтському та Ренійському районах одна особа виконує обов'язки голови РДА та всіх заступників, яких повинно бути чотири. Кандидатури Палиці на заміщення вакантних місць керівників районів також не проходять узгодження", - зазначив він.

Також джерело повідомило про причини звільнення замгубертатора з гуманітарних питань Сергія Калінчука.

"Його відхід з посади пов'язаний з тим, що він підпадає під люстрацію. У період минулої революції він обіймав посаду заступника губернатора Миколи Скорика. Щоб уникнути примусового звільнення з його боку була проявлена ініціатива завершення співробітництва за взаємною домовленістю. Найбільш ймовірно, що Калінчук займе посаду радника губернатора, як це було у випадку з раніше звільненими заступниками Палиці - Михайлом Кучуком і Наталією Чегодар. Ця ситуація створює ще більшу проблему для управління областю. Залишається тільки один заступник губернатора Володимир Кулаков, який також може піти з посади у зв'язку з досягненням пенсійного віку", - повідомило джерело.

Варто відзначити, що в період роботи заступником губернатора Сергій Калінчук не виявляв політичної активності, намагався уникати коментарів, пов'язаних з політичною ситуацією в країні та регіоні.

Крім того, в обладміністрації РБК-Україна повідомили, що з початку року більшу частину розпоряджень губернатора підписує Володимир Кулаков.