ua en ru

Палестинці сьогодні збираються на масові протести через рішення Трампа по Єрусалиму

Палестинці сьогодні збираються на масові протести через рішення Трампа по Єрусалиму Фото: Дональд Трамп (The White House)

Вранці Ізраїль розгорнув сотні поліцейських в Старому місті Єрусалиму

сьогодні Палестинці збираються на масові протести через рішення президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"У п'ятницю палестинці збираються на масові протести на Західному березі Йордану, в східній частині Єрусалиму і в Секторі Газа в знак протесту проти рішення Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, хвиля протестів і зіткнень палестинців з ізраїльськими військовими почалася напередодні, в результаті яких більше 30 палестинців були поранені.

Наголошується, що були повідомлення про запуск ракет у бік Ізраїлю і його відповіді з танків по палестинцях.

Так, сьогодні вранці Ізраїль розгорнув сотні додаткових поліцейських в Старому місті Єрусалиму перед головними щотижневими мусульманськими молитвами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Федеративної республіки Німеччина піддала критиці рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.