ua en ru

Палестинський рух ХАМАС відмовиться від призову до знищення Ізраїлю

Палестинський рух ХАМАС відмовиться від призову до знищення Ізраїлю Фото: палестинський рух ХАМАС

Рух також має намір дистанціюватися від єгипетської організації "Брати-мусульмани"

Палестинський рух ХАМАС виключить зі своєї програми заклик до знищення Ізраїлю, а також дистанціюється від єгипетської організації "Брати-мусульмани". Про це з посиланням на джерела в арабських країнах Перської затоки повідомляє Reuters.

Зазначено, що цей крок може бути спрямований на поліпшення відносин із країнами Перської затоки, Єгиптом і Заходом, які визнають "Братів-мусульман" терористичною організацією. Ці положення будуть закріплені в новій політичній програмі руху.

Як очікується, у документі йтиметься про створення палестинської держави в кордонах 1967 року. При цьому мова про визнання права Ізраїлю на існування йти не буде, зникне лише заклик до його знищення.

Представник прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху Девід Кіз, реагуючи на інформацію, заявив, що "ХАМАС намагається обдурити світ, але у нього нічого не вийде". Він нагадав, що рух запустив "багато тисяч ракет" по громадянах Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп вважає "дуже нечесними" заяви ООН та інших міжнародних організацій щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту, проте просить Ізраїль поки утриматися від будівництва поселень.