ua en ru

Палестинські в'язні в ізраїльських тюрмах припинили голодний страйк

Палестинські в'язні в ізраїльських тюрмах припинили голодний страйк Фото: акції солідарності палестинців із в'язнями в Ізраїлі

Їм вдалося порозумітися з адміністрацією в'язниць щодо покращення умов утримання

Голодування в'язнів-палестинців, котрі відбувають покарання у пенітенціарних закладах Ізраїлю, припинено. Про кінець голодування повідомили як представники спілки в'язнів-палестинців, так і в пенітенціарних органах Ізраїлю, передає DW.

Зазначено, що розпочатий 17 квітня голодний страйк завершився 27 травня після того, як палестинцям вдалося порозумітися з адміністрацією в'язниць щодо покращення умов утримання та припинення порушень прав ув'язнених.

За даними палестинців, на початку акції протесту в ній узяли участь близько 1,5 тисячі палестинських в'язнів. Водночас влада Ізраїлю повідомила про те, що донедавна кількість ув'язнених палестинців, які голодували на знак протесту, становила трохи більше 800.

Повідомляється, що голодування припинилося за кілька годин до початку мусульманського місяця посту Рамадан. Серед вимог учасників голодування - доступ до телефону, розширення прав на відвідання та покращення медичного обслуговування в'язнів.

Крім того, в ізраїльських пенітенціарних органах повідомили, що в майбутньому дозволятимуть відвідини двічі на місяць. Досі родичам дозволялося відвідувати в'язнів-палестинців лише раз на місяць.

Як відомо, під час 40-денного голодування палестинці, які проживають на Західному березі річки Йордан, нерідко влаштовували демонстрації на знак солідарності з палестинськими в'язнями.

Нагадаємо, в Ізраїлі 17 квітня 2017 року близько 1300 ув'язнених палестинців розпочали голодний протест, вимагаючи покращення умов утримання.