ua en ru

Палестинські терористи випустили по Ізраїлю біля 100 ракет

Палестинські терористи з сектору Газа всього за добу випустили по території Ізраїлю біля 100 ракет. Бойовики вели обстріл населених пунктів на південному сході єврейської держави, повідомляє офіційний блог Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Майже 520 тис. мирних жителів довелося сховатися в бомбосховищах.

Уточнюється, що від обстрілу постраждали міста Ашдод, Беєр-Шева, Явне, Нетівот і Ашкелон. Терористи вели вогонь з ракетних установок "Кассам", мінометів і реактивних систем "Град" (в Ізраїлі її іноді все ще називають "Катюшею"). Ізраїльська система ПРО "Залізний кулак" перехопила близько 25 ракет.

Вдень у суботу, 10 березня, Армія оборони Ізраїлю завдала удару у відповідь по позиціях бойовиків. Літаки знищили кілька груп терористів і ракетних установок на території сектору Газа. Зазначається, що в результаті масованого ракетного обстрілу постраждали як мінімум 8 мирних мешканців Ізраїлю.

Терористи зважилися відкрити вогонь по Ізраїлю після того, як напередодні, 9 березня, ЦАХАЛ знищила одного з лідерів бойовиків сектору Газа - Зухаїр Аль-Кейсі, відомого як Абу Ібрагім. Крім того, був усунутий його помічник Махмуд аль-Ханані. Влада Ізраїлю вважає аль-Кассі відповідальним за теракт на кордоні з Єгиптом, що стався в серпні 2011 р., під час якого загинули 8 людей, і підозрюють його в плануванні інших терактів.

У блозі ЦАХАЛ також наголошується, що в цілому за 2011 р. бойовики випустили по Ізраїлю 600 ракет. Під постійною загрозою обстрілу проживають близько 1 млн ізраїльських громадян.