ua en ru

Палестина відкликала послів з Румунії, Угорщини, Чехії та Австрії

Палестина відкликала послів з Румунії, Угорщини, Чехії та Австрії Фото: протести у Палестині (twitter.com/FraSellari)

Причиною є участь цих країн у офіційному святкуванні перенесення посольства США в Ізраїлі

Міністерство закордонних справ Палестинської автономії відкликає для консультацій своїх послів з Австрії, Угорщини, Румунії та Чехії. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті палестинського МЗС.

Причиною є участь цих країн-членів ЄС у офіційному святкуванні перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму.

"Міністерство закордонних справ і експатріантів вважає цю участь грубим порушенням міжнародного права і численних резолюцій Організації Об'єднаних Націй, в яких стверджується, що Єрусалим є окупованою територією з 1967 року і не дозволяє країнам переносити туди свої посольства", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що послів відкликають, щоб проконсультуватися з ними щодо їхньої позиціїї щодо палестинського питання.

Як повідомляє Reuters, на відкриття посольства були запрошені всі 86 країн з дипломатичними місіями в Ізраїлі, запрошення прийняли 33.

Нагадаємо, за лічені години до перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму почалися заворушення на ізраїльському кордоні. Внаслідок них загинули 58 людей.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Палестинська національна адміністрація відкликала свого основного представника у Сполучених Штатах.