ua en ru

Палата представників США схвалила економічну допомогу американцям

Палата представників США схвалила економічну допомогу американцям Фото: Сенат США (flickr.com/geoliv)

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів прийняла проєкт бюджету на 2021 фінансовий рік (до 1 жовтня 2021 року). Також схвалено пакет заходів стимулювання економіки країни.

Про це повідомляє Reuters.

На минулих вихідних Білий дім, а також Республіканська і Демократична партії в обох палатах Конгресу досягли угоди за обсягом заходів.

Палата представників проголосувала за новий пакет стимулювання економіки у розмірі 900 млрд доларів на тлі пандемії коронавірусу.

Пакет допомоги включає виплати фізичним особам по 600 доларів на кожного дорослого і дитину, а також виділення коштів на підтримку бізнесу, авіаційної індустрії та освіти.

Загальний обсяг вжитих заходів становить 1,4 трлн. Для прийняття законопроєкту необхідно схвалення Сенату, і подальший підпис глави держави.

У ході першої хвилі пандемії і локдаунов понад 20 млн американців втратили роботу, і лише половина з них знайшли нове місце до зими.

План стимулів також буде включати 25 млрд доларів на компенсацію оренди для потерпілого бізнесу, сотні мільярдів доларів допомоги малим підприємцям та асигнування на загальнонаціональну вакцинацію, яка стартувала в США минулого тижня.

Раніше Сенат Сполучених Штатів підтримав законопроєкт про оборонний бюджет на фінансовий 2021 рік. У законопроєкт увійшли військова допомога Україні та розширені санкції проти проєкт "Північний потік-2".