ua en ru

У Пакистані в результаті серії терактів у п’ятницю загинуло 83 людини

У Пакистані в результаті серії терактів у п’ятницю загинуло 83 людини Фото: теракти у Пакистані (AJEnglish twitter pakistan)

Відповідальність за два вибухи на базарі біля автобусної станції у Парачинарі взяло на себе сунітське угруповання "Лашкар-е-Джганґві"

У Пакистані кількість жертв двох скоординованих вибухів на північному сході країни зросла до 67 людей. Про це повідомили представники місцевої влади, передає "Радіо Свобода".

Таким чином, загальна кількість жертв серії терактів, скоєних у п’ятницю у Пакистані, зросла до щонайменше 83 людей.

Відповідальність за напад у переважно шиїтському Парачинарі, де два вибухи були влаштовані майже одночасно на багатолюдному базарі біля автобусної станції, взяло на себе екстремістське сунітське угруповання "Лашкар-е-Джганґві".

Ще 12 людей загинули у п’ятницю внаслідок вибуху замінованої автівки з водієм-смертником у місті Кветті на південному заході країни, центрі провінції Белуджистан.

За цей напад відповідальність узяли на себе відразу два конкуруючі екстремістські угруповання - "Джамаат-уль-Ахрар" і "Ісламська держава".

Крім того, чотирьох працівників поліції застрелили невідомі нападники в ресторані ввечері у п’ятницю в портовому місті Карачі на півдні Пакистану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 57 загиблих та понад 100 поранених у результаті серії вибухів в Пакистані 23 червня 2017 року.