ua en ru

Падіння виробництва на Донбасі в середньому 10-15%, у деяких районах - 50%, - Держагентство з відновлення

Падіння виробництва на Донбасі сягає 50%.

Падіння виробництва на Донбасі сягає 50%. Про це журналістам у Києві заявив голова Державного агентства по відновленню Донбасу Андрій Ніколаєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Падіння виробництва на Донбасі в середньому становить від 10-15%, а в деяких районах доходить до 50%. Всі хімічні підприємства не працюють, падіння тут по суті -100%, простоюють металургійні підприємства, хоча є спроби їх запустити", - заявив він.

Також, за його словами, приватні і державні підприємства, часто були схильні мародерству. "А ті, хто контролює тут ситуацію, просто не дає вивозити продукцію, яка вже зроблена", - зазначає він.

Ніколаєнко констатує, що на Донбасі також зруйнована інфраструктура, в тому числі і залізниця. "Тому є проблема з доставкою вугілля не тільки на ТЕЦ регіону, але і в інші регіони. Також є проблема з доставкою залізної руди, без якої не будуть успішно працювати металургійні підприємства "Кузбасу", - додав він.

Нагадаємо, промислове виробництво Донецької області за січень-серпень 2014 р. порівняно з аналогічним періодом 2013 р. впало на 20,3%.