ua en ru

ПА ОБСЄ обговорить можливість розміщення миротворців на Донбасі

ПА ОБСЄ обговорить можливість розміщення миротворців на Донбасі Фото: ПА ОБСЄ

Сесія збере близько 300 депутатів парламентів приблизно 50 країн

Парламентська асамблея ОБСЄ на 25-ій щорічній сесії, яка відбудеться 1-5 липня в Тбілісі, обговорить можливість розміщення на Донбасі миротворчої місії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПА ОБСЄ.

Як наголошується, сесія збере близько 300 депутатів парламентів приблизно 50 країн для обговорення і прийняття резолюцій щодо деяких найбільш актуальних поточних проблем у галузі безпеки, прав людини, економіки і навколишнього середовища.


Очікується, що в ході дебатів буде розглянуто криза в Україні, тривалі конфлікти в Грузії, ситуація з основними свободами в Криму, транснаціональний тероризм, боротьба з корупцією, права біженців, неонацизм в Європі, кліматичні зміни і скасування санкцій проти парламентаріїв.

Крім того, у програмі сесії йдеться про те, що планується розглянути міжнародну операцію з підтримання миру в Україні, яка має бути розгорнута для посилення мінських угод".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що що Україна ініціює розгляд резолюції про порушення прав людини в окупованому Криму на засіданні парламентської асамблеї ОБСЄ в Тбілісі.