ua en ru

У ПА НАТО закликали РФ дотримуватися угоди про припинення вогню

У ПА НАТО закликали РФ дотримуватися угоди про припинення вогню Фото: президент ПА НАТО Паоло Аллі прокоментував ситуацію на Донбасі

ПА НАТО в черговий раз показала підтримку суверенітету і територіальної цілісності України

Президент Парламентської Асамблеї НАТО Паоло Аллі закликав до негайної деескалації насильства, а також до поваги домовленості про припинення вогню. Про це йдеться в заяві президента ПА НАТО.

"Потужні обстріли під Авдіївкою - кричуще порушення угод про припинення вогню, що призвело до жертв серед мирного населення і руйнування важливою цивільної інфраструктури. Я рішуче засуджую це обурливе насильство і закликаю до негайної деескалації", - заявив Аллі.

У листі голови постійної делегації в ПА НАТО Ірини Фріз, адресованому Паоло Аллі, зазначається ризик гуманітарної катастрофи в цьому районі зони АТО.

Як повідомляється, ПА НАТО в черговий раз показала підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, закликавши Росію відмовитися від незаконної анексії Криму, а також припинити підтримку бойовиків-сепаратистів у Східній Україні і слідувати імплементації мінських домовленостей.

"Будь-які подальші зміни зобов'язань, які були зроблені в рамках припинення вогню і мирного вирішення конфлікту на Сході України неприйнятні й небезпечні", - додав Паоло Аллі.

Нагадаємо, бойовики з "Градів" обстріляли дорогу для евакуації з Авдіївки.