ua en ru

П.Крупко: Проблем з фінансуванням виборчої кампанії на даний момент немає.

Немає жодних проблем з фінансуванням Центральної виборчої комісії та президентських виборів. Про це повідомив сьогодні журналістам міністр Кабінету міністрів Петро Крупко, передає кореспондент РБК-Україна. Він наголосив, що на минулому тижні він мав зустріч з заступником голови ЦВК Жанною Усенко-Чорною, яка запевнила його, що жодних проблем з фінансуванням виборчої кампанії на даний момент немає. «Фінансування ЦВК відбувається згідно з узгодженим планом», - зазначив П.Крупко.

В свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович нагадав, що ЦВК звернулося з офіційним листом до Президента, Верховної Ради, Кабміну та інших відомчих структур з проханням негайно відновити фінансування виборів.

Нагадаємо, член ЦВК Михайло Охендовський раніше заявляв, що станом на 18 грудня 2009 р. Державним казначейством України фактично профінансовано тільки видатки Центральної виборчої комісії на проведення виборів «і то лише у сумі 1 млн 90 тис. 500 грн, що становить менше ніж 0,6% від загальної потреби на 2009 р. За його словами, ситуація з фінансуванням виборів ускладнюється тим, що 31 грудня завершується бюджетний рік і усі бюджетні призначення втратять свою цінність. «Це призведе до неможливості вчасно здійснити розрахунки роботи на надані послуги для підготовки виборів як ЦВК, так і ОВК у 2009 р., що в свою чергу негативно позначиться на підготовці проведення виборів Президента України 17 січня 2009 р.», - зазначив член ЦВК.

У зв'язку з цим ЦВК 18 грудня прийняла рішення звернути увагу Кабінету міністрів на неприпустимості зволікання з фінансуванням підготовки виборів Президента України і надіслати відповідного листа Президенту України, уряду, Мінфіну, Держказначейству, Верховній Раді України.