ua en ru

ОВДП з терміном обігу 5 і 7 років живуть за своїми законами і попит на них абсолютно непередбачуваний, - учасник ринку

Облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) з терміном обігу 5 і 7 років живуть за своїми законами і попит на них хоч і можливий, але абсолютно непередбачуваний, вважає фахівець відділу продажу боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.

Коментар експерта пролунав напередодні чергового аукціону з розміщення ОВДП. Завтра запропонує чотири серії стандартних облігацій з терміном обігу один і три роки, а також п'яти - і семирічні.

"Інтерес з боку ринку очікується тільки по коротких, річних паперах. Попит навряд чи буде значним, але істотний обсяг погашення в середу (близько 2,7 млрд грн) вивільнить великий обсяг вільних лімітів, що підштовхне фінансові установи до нових покупок. Прибутковість не повинна зазнати змін і залишиться на рівні 14%. Трирічні папери традиційно виставляються лише для проформи. В той же час облігації зі строком обігу п'ять і сім років живуть за своїми законами і попит на них хоч і можливий, але абсолютно непередбачуваний. На даний момент для ринку залишається загадкою, хто купує ці облігації і яка причина цих покупок", - зазначив Фурса.

Нагадаємо, за результатами останнього розміщення ОВДП Мінфін залучив 1,66 млрд грн.