ua en ru

Відповідальність за тяжкі злочини має бути посилена, - Гройсман

Відповідальність за тяжкі злочини має бути посилена, - Гройсман Фото: Гройсман представив в Раді держбюджет-2017

Прем'єр розраховує на підтримку ВРУ у цьому питанні

Представники уряду напрацювали комплекс заходів з підсилення карного розшуку. Про це сьогодні під час презентації проекту державного бюджету на 2017 рік у Верховній Раді України заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас сьогодні є величезні проблеми з причин нам усім відомих, конфлікт дає про себе знати всередині країни. Тому спільно з міністром внутрішніх справ і керівником Національної поліції ми розробили комплекс заходів, який дозволить нам підсилити карний розшук України", - заявив Гройсман.

За його словами, йдеться передусім про підвищення заробітної платні співробітникам карного розшуку для підвищення їхньої ефективності.

"Треба підвищити відповідальність за пограбування, крадіжки, розбійні напади і інші тяжкі злочини по відношенню до людини", - сказав прем'єр, зазначивши, що розраховує у цьому питанні на підтримку українського парламенту.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що Кабінет міністрів ініціює скасування або зміну так званого закону Савченко, згідно з яким кожен день, проведений в СІЗО засудженими, вважається за два дня відбуття покарання.