ua en ru

Батька Марін Ле Пен позбавили депутатської недоторканності

Батька Марін Ле Пен позбавили депутатської недоторканності Фото: Жан-Марі Ле Пен (Hürriyet)

Завтра Європарламент розгляне питання про позбавлення недоторканності Марін Ле Пен

Європейський парламент позбавив 88-річного Жана-Марі Ле Пена депутатської недоторканності за расистське висловлювання. Про це повідомляє DW.

"Європарламент у середу, 14 червня 2017 року, позбавив депутатської недоторканності засновника праворадикальної французької партії "Національний фронт" Жана-Марі Ле Пена за публічний наклеп з расистським ухилом", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, завтра, 15 червня 2017 року, Європарламент розгляне питання про позбавлення депутатської недоторканності його дочки Марін Ле Пен за позовом мера Ніцци Крістіана Естрозі, оскільки Ле Пен публічно звинуватила мера у фінансуванні ісламістських організацій.

Зазначимо, що Жана-Марі Ле Пена позбавляють імунітету вже не перший раз. Підставою для цього завжди служили його висловлювання, які французькі слідчі органи розцінювали як антисемітські чи такі, що містять заклики до расової ненависті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава партії "Національний фронт" кандидата на пост президента Франції Марін Ле Пен Жан-Франсуа Йалх пішов у відставку через висловлювання про Голокост.