ua en ru

Відплив капіталу з Франції за жовтень і листопад 2012 р. склав 53 млрд євро

Восени у Франції був зафіксований сплеск відпливу капіталу на тлі того, що Президент Франсуа Олланд ініціював підвищення податків і активізував свою кампанію проти багатих. Чистий відплив капіталу за два місяці склав 53 млрд євро, говорить глава Henderson Global Investors Саймон Ворд. І це той самий період, коли Президент анонсував підвищення податків, а стосунки влади і місцевого бізнесу досягли колапсу. Про це повідомляє "Росія 24".

Свіжі дані від Банку Франції показують різке підвищення відтоку в жовтні і листопаді, зареєстроване платіжною системою Європейського центрального банку Target2, пише видання The Telegraph.

Ключовий показник грошової пропозиції у Франції (реальний M1 за 6 місяців) скорочується з рекордним прискоренням, з тих пір як Олланд переміг на виборах в травні. У результаті він впав до тих рівнів, які не спостерігалися з 2008 р. Кредитно-грошові показники сигналізують про те, що ситуація у Франції серйозніша, ніж в Італії або Іспанії. "Якщо зібрати все укупі, стає ясно, що відбулося значне падіння довіри і фонди почали виводити гроші з країни", - уклав Ворд.

Хоча у Франції поки немає серйозної риски боргової кризи, вона має максимальний рівень безробіття серед молоді за два роки, які досягли 27%.

Економіка може відправитися в рецесію ще до того, як Париж утілить звуження бюджетних витрат на 2% ВВП цього року, яке повинне відбутися в рамках домовленостей з ЄС. Фахівці вважають, що "подвійний удар" у вигляді підвищення податків і скорочення держвидатків може скласти отруйну суміш для економіки в 2013 р.

Читайте також: ВВП Франції в I кв. 2012 р. впав на 0,1%