ua en ru

Відсутність на похоронах Л.Качиньського лідерів країн Західної Європи свідчить про роз'єднаність в ЄС, - Вацлав Клаус.

Відсутність на похоронах Президента Польщі Леха Качиньського керівників західноєвропейських держав і представників Брюсселю свідчить про низький рівень єдності в Євросоюзі (ЄС). Факт незначної участі лідерів держав - партнерів по організації в краківських жалобних заходах не можна виправдати, заявив напередодні журналістам Президент Чехії Вацлав Клаус.

"Можна пояснити проблемами в повітряному сполученні відсутність керівників, наприклад, Канади або Австралії, але ніяк не можна зрозуміти, чому віддати останню дань пошани польському Президентові не приїхали лідери Західної Європи та Брюсселю", - передає слова В.Клауса радіостанція "Эхо Москвы".

Нагадаємо, у королівському замку Вавелі у Кракові 18 квітня 2010 р. було поховано Президента Польщі Леха Качиньського та його дружину. У жалобній церемонії прощання взяли участь Президент України Віктор Янукович, Президент Росії Дмитро Медвєдєв, Президент Чехії Вацлав Клаус, Президент Словаччини Іван Гашпарович, Президент Литви Даля Грибаускайте.

Через вулканічний попіл, що накрив небо над Європою, до Кракова не змогли прибути Президент США Барак Обама, канцлер ФРН Ангела Меркель, Президент Франції Ніколя Саркозі, прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, а також лідери деяких інших держав.