ua en ru

Відставка Єршова: ГПУ зможе порушити справу після розслідування МВС

Відставка Єршова: ГПУ зможе порушити справу після розслідування МВС Фото: Арсен Аваков

ГПУ поки не вирішила, чи відкривати кримінальне провадження проти Єршова

Рішення про відкриття кримінального провадження Генеральною прокуратурою України (ГПУ) щодо звільненого 19 травня виконуючого обов'язки голови Державтоінспекції Олександра Єршова може бути прийняте після проведення службового розслідування Міністерства внутрішніх справ України. Про це сьогодні, 20 травня, повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Демартіно, передає радіо "Свобода".

Зокрема, за його словами, згідно з процедурою, після завершення службового розслідування МВС, за його результатами у ГПУ будуть вирішувати, чи відкривати кримінальну провадження щодо Єршова.

Нагадаємо, раніше народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Лещенко направив запит до ГПУ з проханням перевірити інформацію про доходи Олександра Єршова.

Зазначимо, начальник Державної автоінспекції ДАІ Анатолій Сіренко був звільнений у квітні 2014 року.

Як повідомляли ЗМІ, раніше Єршов засекретив декларацію про майно та доходи всього керівного складу ДАІ. Так, інформація про доходи чиновника за минулий рік не була оприлюднена. При цьому зазначалося, що в 2013 році його зарплата налічувала близько 12 тисяч гривень.