ua en ru

Відтермінування переходу нафтопереробників на стандарт Євро-4 - недопустиме, – учасник ринку.

Відтермінування обов'язкового переходу нафтопереробних підприємств на виробництво палива за стандартом Євро-4 відкине всю нафтопереробну галузь України на кілька років назад, заявив в коментарі "Дзеркалу тижня" президент ТНК-ВР в Україні Сергій Лізунов. "На 1 січня 2011 р. запланований перехід на стандарт Євро-4, і багато заводів докладають зусилля для того, щоб відповідати цим нормам. В той же час деякі учасники ринку вже натякають на необхідність перенесення термінів. На наш погляд, будь-яке відтермінування відкине галузь на кілька років назад, позбавить переробників стимулу розвивати свої проекти", - заявив бізнесмен.
Він підкреслив, що існує необхідність ретельнішого контролю якості за виробленим в Україні паливом.
"Поза всяким сумнівом, слід посилити заходи відповідальності за продаж неякісній продукції, перш за все економічні, які застосовуються в міжнародній практиці", - констатував С.Лізунов.
На його думку, вимоги щодо якості палива необхідно уніфікувати для всіх виробників.
"Зараз в Україні діє 160 технічних умов на випуск нафтопродуктів для дрібних виробництв, до контролю продукції яких держава підходить не так жорстко, як у випадку з великими НПЗ. Необхідно, щоб вимоги до якості були єдиними для всіх виробників", - вважає бізнесмен.