ua en ru

Від'ємне зовнішньоторговельне сальдо України в 2011 р. зросло вдвічі, - Кінах

Цього року від'ємне зовнішньоторговельне сальдо України зросло вдвічі. Про таке в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від Партії регіонів, президент УСПП Анатолій Кінах.

Тому, як зазначає Кінах, імпортозаміщення і локалізація виробництва мають бути найпринциповішими позиціями розвитку країни. "Адже імпортуючи товари, якщо держава споживає в необмеженій кількості ту продукцію, яку вона спроможна виробляти сама, то така держава створює робочі місця за кордоном і поповнює закордонні бюджети, а не свій власний", - зазначив він.

"В цьому році, від'ємне сальдо торгівлі товарами зросло практично в 2 рази. По прогнозам, якщо ця динаміка збережеться - це буде 10-11 мільярдів доларів, що означає, що ми втрачаємо тисячі робочих місць, споживаючи по імпорту більше, ніж експортуючи своєї продукції за межі України", - вважає Кінах.

"У всіх державах показник динаміки росту робочих місць є одним із показників, який підтверджує, чи не підтверджує ефективність влади, результативність в цілому економічної політики. Там де зростають робочі місця, можна чітко сказати - політика правильна і дає результат, який необхідний людям. Тому у всіх напрямках, чи то Європейський союз, чи то Росія, чи інший напрямок, дуже важливо, щоб Україна вміла сучасними методами захищати свої національні інтереси: внутрішній ринок, ефективна експортна політика. Бо є закон економіки, який діє незалежно від нас, від держави", - заявив президент УСПП.