ua en ru

Отруєння дітей у Черкасах: до перевірки залучено військову прокуратуру

Отруєння дітей у Черкасах: до перевірки залучено військову прокуратуру Фото: лікарня у Черкасах (kmu.gov.ua)

Прокуратура перевірила інформацію про витік шкідливих речовин на прилеглій до школи території військової частини А1744

Військова прокуратура уточнює інформацію щодо отруєння школярів у Черкасах, внаслідок якого на лікарняних ліжках перебувають близько 60 потерпілих. Про це йдеться у повідомленні Військової прокуратури Центрального регіону.

"У зв’язку з тим, що однією із версій отруєння дітей було розповсюдження невідомої речовини з прилеглої до школи території військової частини А1744, військовий прокурор Черкаського гарнізону Центрального регіону України очолив спільну групу за участю спеціалістів ДСНС, слідчої-оперативної групи Черкаського відділу поліції та військовослужбовців відділу РХБЗ військової частини 9930 із залученням новітніх приладів визначення радіаційного та хімічного фону", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин більш широкого спектру дії. Наразі триває робота щодо дослідження радіаційного фону.

"За результатами проведеного огляду витоку будь-яких отруйних речовин виявлено не було. Радіаційний та хімічний фон в межах норми. Будь-яких вибухів на території частини також не було", - повідомили в прокуратурі.

Додамо, що на 12:00 10 травня до обласної лікарні госпіталізовано 53 дитини, 4 вчителя, наразі з реанімації всі переведені у загальні палати. Стан хворих покращився і вже найближчим часом усі будуть виписані додому.

За фактом масового отруєння дітей Черкаським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Нагадаємо, як заявила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, перші висновки експертиз щодо масового отруєння у Черкасах очікуються сьогодні, 10 травня 2018 року.